06-11-2022 16:33
3x Zoete Pompoen
Zoete pompoentaart van Jamie Oliver
Ingrediënten
1 kruimeldeeg (zelf gemaakt of gekocht)
500 gr pompoenvlees, in blokjes van 2 cm
350 ml volle melk
200 gr lichtbruine suiker
1 vanillestokje, in de lengte gesplitst, de zaadjes eruit geschraapt
3 grote eieren
1 grote eetlepel...
22-05-2016 20:53
Ideaal voor van die lentedagen waarop de zon nog niet echt meewilt en/ of je uit tijdsgebrek bij een snelle croque uit het vuistje toch nog een groentenboost kan gebruiken. Ikzelf vind 'm perfect na een drukke werkdag, voor het sporten. De soep is budgetvriendelijk want eigenlijk...
15-05-2016 11:58
Geregeld krijg ik de vraag waar de naam Isidoor eigenlijk vandaan komt.
Wel vandaag, 15 mei, is voor velen gekend als de ijsheiligen, de dag dat er normaal geen vorst meer is en men naar alle lust kan zaaien en planten. Maar het is tevens de naamdag van Sint-Isidorus van Madrid, in de volksmond...
15-05-2016 11:51
Het is alweer even geleden dat er nog wat nieuws was.
Over het weer uiteraard geen klagen, ondanks dat het toch nog spannend was de voorbije weken.
We zitten terug op schema en staan klaar om een nieuwe serie te planten en te zaaien. Wat staat er op het teeltmenu voor de komende dagen/weken ?...
08-02-2016 20:30
Doorheen de week bedenk ik meestal het dagelijkse menu, en geef ik aan boer Isidoor de instructies om het avondmaal te prepareren. Vooral vers, maar ook snel en gemakkelijk zijn daarom cruciaal. Ook vandaag, na een langverwachte verwen- ipv. werkdag, hebben we zo lamskotelet klaar gemaakt met een...
07-02-2016 18:29
De laatste jaren is pesto enorm populair. In de supermarkt vind je tegenwoordig veel pestovarianten die je pasta of panini's een extra touch kunnen geven. Zelf vind ik het altijd handig om een potje pesto in de koelkast te hebben staan als hapje voor onverwachte gasten of als extraatje op mijn...
30-01-2016 20:37
Zoals te voorspellen gaat het hier niet over een bokswedstrijd of je laatste relatiecrisis. We geven wat variaties op de klassieke aardappelstoemp, die we gewoonlijk door de week opdienen als wortelpuree, savooipuree, en met allerhande groentenvarianten.
Als aperitiefhapje/ voorgerechtje...
25-01-2016 20:43
Iedereen kent het volgens mij wel, hoe je altijd een of twee preistengels over hebt, wanneer je een bussel hebt gekocht voor een bepaald recept. Ik snijd en was ze meestal met de rest en vul een doosje voor de diepvries. Dat komt altijd van pas voor verse soep. Maar toen m'n diepvriesvoorraad weer...
24-01-2016 21:43
Ook vorige zondag, toen de eerste vorst zich aankondigde, kon een warm winterslaatje ons goed smaken. De overschot nam ik deze week nog mee als lunch op kantoor en ook de collega's vonden dat het er goed uit zag. De inspiratie vond ik hier. Eindelijk een recept voor spruitjes op een andere manier...
24-01-2016 21:05
Na de overvloedige feestdagen en de obligate nieuwjaarsrecepties en -verplichtingen snakt ons lichaam naar zo rauw mogelijke groenten en vers fruit. Nu de koude toch zijn intrede gedaan heeft, hebben we toch ook nog wel een beetje behoefte aan warm eten maar ook geen te zware winterkost want...