Lauwwarm winterslaatje 2

24-01-2016 21:43

Ook vorige zondag, toen de eerste vorst zich aankondigde, kon een warm winterslaatje ons goed smaken. De overschot nam ik deze week nog mee als lunch op kantoor en ook de collega's vonden dat het er goed uit zag. De inspiratie vond ik hier. Eindelijk een recept voor spruitjes op een andere manier en raapjes waarvan ik ook niet altijd goed weet wat ermee te doen.

Salade van gegrilde spruitjes en raapjes met walnoot en granaatappel

Ingredienten:

- spruitjes

- raapjes

- walnoten

- granaatappel

- olijfolie

- balsamicocreme

- peper en zout

Werkwijze:

Verwijder de buitenste blaadjes en het poepje van de spruitjes en snij ze in vier. Schil de raapjes en snij in blokjes, ongeveer even groot als de spruitjes. Verdeel de groenten in een ovenschotel en overgiet royaal met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en zet de schotel ongeveer 45 min. in een voorverwarmde oven van 180 of tot de groenten beetgaar zijn. Strooi de gepelde walnoten over de groenten en zet nog 15 min onder de grill.

Haal de ovenschotel uit de oven en meng alles met de pitten van een granaatappel.

Werk af met balsamico naar smaak.

Ik serveerde de rauwkostsalade met grasstierlapjes van De Kijfelaar en dat het lekker was!